Charlie

DWDD donderdag helemaal over zoon Romana Vrede

3 december 2019 15:41 | informatief | Door Irma Tomas

© Lenny Oosterwijk
Donderdag gaat heel De wereld draait door over Charlie, de autistische zoon van actrice Romana Vrede, ook wel bekend als tafeldame van DWDD.

Voor kijkers die Zomergasten met Romana Vrede zagen, is Charlie geen vreemde meer. Romana sprak daar al zeer uitgebreid over Charlie die autistisch is en ook niet kan praten. Romana maakt nu in samenwerking met DWDD de documentaire Dit is de leven waarin ze wil laten zien dat haar zoon de moeite waard is maar dat je daar wel je best voor moet doen. 

Probleem ligt niet bij Charlie

Dit is de leven laat zien hoe Romana zich eerst schaamde voor haar zoon maar dat ze later ontdekte dat het probleem misschien niet bij Charlie lag, maar bij de omgeving. En dat ze nu een stuk rijker is met haar zoon in haar leven. 

Andere kinderen

Ook gaat Romana ze in de docu op zoek naar andere kinderen zoals Charlie: Job, Ginny, Beer, Aiden en hun ouders. Wat kunnen we van deze kinderen leren? Zoals Romana het zegt: 'zie die schoonheid. Je wordt er een mooier mens van.'

Sinterklaas

Het is wel een beetje typisch om de documentaire uit te zenden in op het populaire tijdstip van De wereld draait door. Misschien moest Matthijs van Nieuwkerk ergens op komen draven als Sinterklaas? Het is donderdag tenslotte 5 december. 

DWDD Presenteert: 'Dit is de Leven' van Romana Vrede is donderdag 5 december om 19:00 uur bij BNNVARA op NPO 1

Meer over