DWDD in 2018 eerder met zomerstop

De looptijd van De Wereld Draait Door wordt vanaf volgend jaar een stukje korter. Het seizoen eindigt al begin april in plaats van halverwege mei. Dat is op verzoek van Matthijs van Nieuwkerk zelf.

De presentator zegt in een interview met de Volkskrant dat het dagelijkse, zeer populaire DWDD te veel van zijn tijd opslokt. „Ik ga hopelijk nog lang door met DWDD, maar het is een even verleidelijk als veelkoppig monster, een reusachtige slokop. Iets meer lucht aan de horizon, goed voor mij en ik denk goed voor het programma.” Daar zou Matthijs van Nieuwkerk best gelijk in kunnen hebben, hij kreeg het afgelopen jaar nogal wat kritiek te verduren.

Zaterdagavondprogramma

Een van de redenen voor de verkorting van DWDD is dat Van Nieuwkerk meer tijd wil besteden aan andere, nieuwe programma's. Zo is hij bezig met het ontwikkelen van een zaterdagavondprogramma.

VARA

Robert Kievit, mediadirecteur van BNN-VARA heeft alle begrip voor de beslissing van zijn presentator. „Dat hij nu een minder lang seizoen gaat maken, betekent gelukkig ook dat we ons de komende jaren verzekerd weten van zijn inzet voor DWDD. Ik ben blij dat hij daarnaast van plan is de ruimte en tijd te nemen om met en voor BNN-VARA nieuwe programmaconcepten te ontwikkelen en zo mogelijk te presenteren."

Meer over:

Reageren