Eberhard van der Laan niet live in Zomergasten

De aflevering van het VPRO-programma Zomergasten met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zal niet live worden uitgezonden. De uitzending wordt een week eerder opgenomen wegens de ziekte van Van der Laan. 

"Ik mag de week ervoor opnemen", vertelt Van der Laan aan AT5. "Dat vind ik belangrijk. Als mijn ziekte dan even opspeelt, is het geen beletsel voor het live-programma.” De burgemeester heeft uitgezaaide longkanker en ziet zijn deelname aan Zomergasten als aanleiding om terug te kijken op zijn leven.

Populaire burgemeester

Van der Laan gaat de uitzending thuis kijken. “Ik zit dan gewoon thuis met mijn familie een beetje zenuwachtig te wezen of het allemaal wel goed overkomt.” In Amsterdam zijn er verschillende initiatieven ontstaan om de uitzending met de populaire burgemeester in publieke ruimtes te kijken. Van der Laan: “Ik hoop dat ze veel plezier hebben, waar ze ook kijken.”

Duizenden reacties

Van der Laan kreeg duizenden reacties toen hij bekendmaakte ziek te zijn. Veel mensen wilden hem een hart onder de riem steken.

De aflevering met burgemeester Van der Laan is op zondag 30 juli te zien.

Meer over:

Reageren