Een stel in het nieuwe seizoen van Verslaafd!

11 oktober 2016 14:35 | informatief | Door Televizier

© William Rutten

In het nieuwe seizoen van Verslaafd! doet voor het eerst een koppel mee. Beide geliefden zijn al dertig jaar afhankelijk van harddrugs.

Dat lijkt op voorhand dus een lastige kwestie te worden voor Peter van der Vorst en zijn team van interventionisten. Regillio en zijn vriendin Nannien leerden elkaar 13 jaar geleden kennen in een kliniek, maar clean blijven bleek te moeilijk. Inmiddels is de situatie zo zorgelijk dat Regilio’s zoon en broer de hulp van Peter hebben ingeroepen voor een interventie.

30 jaar verslaafd

Peter van der Vorst: „ Het koppel dat wij dit seizoen begeleiden en volgen, woont al jaren op een klein kamertje bij de moeder van de man. Beiden zijn al 30 jaar zwaar verslaafd. Hij aan de heroïne en zij aan cocaïne en ze gaan het alleen niet redden.”

Ontkenningsfase

Volgens Van der Vorst wordt dit het meest heftige seizoen van Verslaafd! tot nu toe. „Veel deelnemers zitten enorm in de ontkenningsfase en niet alle cases verlopen zoals we vooraf hadden gehoopt. We hebben bijvoorbeeld te maken met ouders, van soms jonge kinderen, die desondanks zeer hardnekkig zijn in hun gebruik.”

Verslaafd! vanaf dinsdag 25 oktober, om 20.30 bij RTL 4

Meer over