Eén Tegen 100 en Bed & Breakfast lopen gevaar

Volgens de nieuwe mediawet voldoen Eén tegen 100, Bed & Breakfast en de Boer zoekt vrouw-specials niet aan de regels. En dus staan die programma's op de nominaties om te sneuvelen.

Eén tegen 100, Bed & Breakfast en de Boer zoekt vrouw-specials trekken niet genoeg jonge kijkers en dat is een vereiste volgens de wet. Dat heet de Telegraaf ontdekt. Het betekent niet dat bovengenoemde programma's binnenkort verdwijnen, ze krijgen nog een seizoen om meer zogenaamd 'moeilijk bereikbare kijkers' te trekken. Wie is de mol? en Heel Holland bakt voldoen voorlopig wel aan de eisen.

Aangescherpte regels

Onder het vorige kabinet zijn de regels voor de publieke omroepen aangescherpt. Ze mogen alleen nog maar amusementsprogramma’s uitzenden als daarmee ook jongere kijkers worden getrokken. De programma's krijgen twee seizoenen om zich te bewijzen.

Kijkcijfers

Aan de totale kijkcijfers van Bed & Breakfast en Eén tegen 100 ligt het niet. Beide programma's scoren ruim boven de 1 miljoen kijkers op NPO 1. De 2 Boer zoekt vrouw-specials spanden de kroon: de eerste trok 2,2 miljoen en de tweede 3 miljoen kijkers.

Meer over:

Reageren