Zonnepanelen

Eindelijk gebeurde er eens iets leuks in Opgelicht?!

5 februari 2020 13:40 | informatief | Door Irma Tomas

© Nico Kroon
Normaal gesproken is het alleen maar ellende wat de klok slaat in Opgelicht?! maar dinsdag had presentator Jaap Jongbloed voor de verandering eens heel erg goed nieuws.

Drie weken geleden zat Auke de Jong in de studio. Auke was in tranen omdat hij was opgelicht door een onverlaat die hem 15.000 euro afhandig had gemaakt. In ruil daarvoor zou ene Theo van Beek zonnepanelen plaatsen op zijn oude boerderij maar Theo vertrok met de noorderzon. Auke had de 15.000 euro ook nog eens geleend zodat hij nu maandelijks geld aan de bank betaalde voor iets wat hij nooit had gekregen.

In actie

De doodgoeie Auke had bij zijn huis een kleine kinderboerderij voor de kinderen in de buurt, maar het water stond hem nu zo aan de lippen dat hij de dieren niet meer te eten kon geven. De Fries vertelde in Opgelicht?! dat hij alle vertrouwen in de mensheid was verloren. Maar gelukkig zijn er nog genoeg vriendelijke, betrouwbare mensen die meteen in actie kwamen toen ze het verhaal van Auke zagen. 

Hoop

Na de uitzending van Opgelicht?! meldde Bram van het bedrijf BeSolar zich bij het tv-programma. Het bedrijf uit Schiedam installeerde, met hulp van andere bedrijven, gratis en voor niets alsnog zonnepanelen bij Auke en een andere gedupeerde. Andere mensen doneerden geld en eten voor de kinderboerderij en al die goedheid gaf de kijkers weer hoop.

Meer over