'Ik vind hem een lul'

Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag

22 april 2022 22:13 | informatief | Door Irma Tomas

© AVRO
Het net sluit zich rond Ali B. Ook zangeres Ellen ten Damme zegt nu dat ze een vervelende ervaring heeft gehad me de rapper/presentator. Ze heeft een verklaring bij de politie afgelegd.

Het incident vond in 2014 plaats tijdens de opnamen van Ali B en de Muziekkaravaan waarin ze met Ali B op reis ging naar Marokko om inspiratie op te doen voor een nieuw lied. Dat lied kwam er maar tijdens de reis vertoonde B seksueel overschrijdend gedrag. 

Podcast

Ellen vertelde erover in een interview met Özcan Akyol in zijn programma De Geknipte Gast. In dat programma praat ze over een zedendelict maar noemt ze de naam van Ali B niet. Dat deed ze wel in de podcast Aan de Keukentafel. Het bewuste fragment is uit de podcast geknipt, maar het AD heeft de originele versie in bezit en citeert eruit. 

'Hij spoort voor geen meter'

Ellen zegt o.a. het volgende over Ali B: "Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over. Ik ben weken bezig geweest met: wat zal ik ermee doen? Ik was kwaad, als iemand vlak daarna doet alsof zijn neus bloedt, alsof het heel normaal is. Jij bent in de war en vraagt je af: wat moet ik hiermee? En hij doet alsof er niets aan de hand is. Hangt de popiejopie uit. Ik dacht: wat ben jij een… Je hebt totaal niet in de gaten waar je mee bezig bent. Ik heb er ook wel iets van gezegd."

The Voice

Ellen ging destijds niet naar de politie, maar heeft nu toch een verklaring afgelegd omdat ze de vrouwen van The Voice, die ook door Ali werden misbruikt, wil steunen. 

Meer over