Riskeert gevangenisstraf

Empire-acteur Jussie Smollett opnieuw aangeklaagd voor 'hate crime'

Jussie Smollett wordt alsnog op zes punten aangeklaagd. De voormalig Empire-acteur zette vorig jaar een scène in elkaar door het te laten lijken alsof hij slachtoffer was een ‘hate crime’.

Vooral de leugenachtige verklaringen tegenover de politie van Chicago worden de Amerikaanse acteur zwaar aangerekend. De 37-jarige Smollett verklaarde namelijk bij de dienders dat hij als zwarte homoseksuele man fysiek zou zijn aangevallen door twee mannen die homofobe en racistische taal uitsloegen. Later bleek dat Smollett de mannen 3500 dollar had betaald om hem aan te vallen, vermoedelijk om zijn carrière een boost te geven.

Tralies een optie

In maart 2019 werden eerdere aanklachten tegen Smollett nog verworpen, maar nadat aanklager Dan Webb werd aangesteld om de zaak opnieuw te onderzoeken, moet de acteur toch vrezen voor een straf. In het ergste geval kan Smollett voor één tot drie jaar achter de tralies verdwijnen.

Bewijs 

Tina Glandian, advocaat van Smollett, is boos over de gang van zaken. "Er is maar liefst vijf maanden onderzoek gedaan door de openbaar aanklager, die geen enkel bewijsstuk heeft kunnen vinden of iets dergelijks dat met beschuldigende vinger naar mijn cliënt kan wijzen. De aanklachten tegen de heer Smollett zijn in een eerder stadium al verworpen, omdat ze op geen enkele wijze gedragen konden worden door bewijs", tekent Deadline op.

Advocatenverkiezingen

"Deze poging om de heer Smollett een jaar na dato opnieuw voor te laten komen, heel toevallig net voordat de advocatenverkiezingen van de Cook County State plaatsvinden, duidt er in alles op dat het hier om politiek gaat en niet om gerechtigheid." De zaak dient op 24 februari 2020.

Meer over:

Reageren