Evelyn Struik over Verminkt

16 Mei 2017 10:58 | informatief | Door Televizier

© RTL

Evelyn Struik presenteert Verminkt, het programma waarin plastisch chirurgen mislukte cosmetische ingrepen verhelpen. Evelyn vertelt wat we kunnen verwachten.

Botox, borstvergrotingen, neuscorrecties: steeds meer mensen brengen een bezoek aan de plastisch chirurg. Helaas gaat het bij dit soort ingrepen ook wel eens mis. In het nieuwe RTL 4-programma Verminkt probeert een deskundig chirurgenteam deze ernstige verminkingen zo goed mogelijk te herstellen.

Permanente fillers

Evelyn Struik volgt elke aflevering twee slachtoffers van mislukte ingrepen, onder wie de 58-jarige Pierre die twaalf jaar geleden veel is afgevallen. Omdat hij vaak opmerkingen over zijn ingevallen gezicht kreeg, liet hij permanente fillers in zijn gezicht spuiten. Het resultaat leek erg mooi, totdat hij last kreeg van allerlei complicaties waardoor hij nu harde lelijke bulten in zijn gezicht heeft. Ook Robert-Jan (53) heeft spijt van de fillers die hij verschillende keren liet inspuiten. Hij heeft overal ontstekingen in zijn gezicht en zijn huid staat superstrak. Kunnen de plastisch chirurgen Pierre en Robert-Jan helpen?

Misvormde buik

Ook andere mislukte cosmetische ingrepen komen aan bod. Zo spreekt Evelyn met Chantal (32). Om af te vallen liet zij een maagband plaatsen, maar dat ging mis. Haar organen zijn ernstig aangetast en ze moet nu leven met een zwaar misvormde buik. Verder helpt het chirurgenteam verschillende deelnemers die, nadat ze veel zijn afgevallen, doodongelukkig zijn met het veloverschot.

Isolement

Evelyn Struik vertelt over het belang van Verminkt: “Slachtoffers van mislukte cosmetische ingrepen komen vaak in een isolement terecht. Ze durven de straat niet meer op, raken soms hun baan, vrienden en partner kwijt. Door een hersteloperatie krijgen ze letterlijk hun leven weer terug, want die chirurgen doen fantastisch werk. Het was een heftig, maar ook mooi en dankbaar programma om te maken. Totaal iets anders dan TV makelaar of Eigen huis & tuin. Er zit veel meer diepgang in.”

Verminkt, wekelijks vanaf dinsdag 16 mei RTL 4 • 21.30 uur

Meer over