Facebook koopt nieuwe Amerikaanse reality-serie

14 Juni 2017 16:46 | informatief | Door Televizier

Facebook heeft een nieuwe Amerikaanse realityserie gekocht. Het programma gaat Last state standing heten. Het sociale medium heeft al langer plannen om eigen programma’s aan te bieden. 

In Last state standing nemen volgens vijftig deelnemers het tegen elkaar op, één per Amerikaanse staat. Ze voeren verschillende opdrachten uit en de winnaar neemt uiteindelijk 500.000 dollar mee naar huis.

MTV

Facebook wil volgens Variety ook een nieuw seizoen van de comedyserie Loosely exactly Nicole uitzenden en onderhandelt momenteel met de makers. Tot oktober 2016 jaar was de serie nog bij MTV te zien, maar de zender besloot deze na één seizoen te cancelen. Verder is het sociale medium bezig met een virtual reality datingshow. Ook werd vorige maand bekend dat Facebook een vernieuwde versie van The Mickey Mouse Club gaat uitzenden. 

Lees ook: The Mickey Mouse Club komt terug op Facebook.

Deal

Het sociale platform van Mark Zuckerberg hoopt in de toekomst meer originele video’s te kunnen bieden. Zo heeft het een deal gesloten met verschillende mediabedrijven als BuzzFeed en Vox Media. Facebook maakte vorig jaar een omzet van bijna 27 miljard dollar, dus geld speelt geen rol. Het platform betaalt de producenten dan ook 250.000 dollar per aflevering voor langere programma’s. Voor kortere video’s legt het medium 10.000 tot 35.000 dollar neer.  

Meer over