Fajah Lourens wordt personal coach in 40 dagen zonder seks

Dieetgoeroe Fajah Lourens gaat even iets heel anders doen. Ze begeleidt in het EO-programma 40 dagen zonder seks de kandidaten die seksloos door het leven gaan.

In het programma, dat na acht jaar afwezigheid terug is bij de EO, moeten zes jonge mensen zich 40 dagen lang van iedere vorm van seks onthouden. En het gaat hier om jongeren die normaal gesproken een pittig seksleven hebben.

Respect

Johan Eikelboom is de presentator van dienst (waar dat eerder Arie Boomsma was), Fajah Lourens neemt de geestelijke ondersteuning voor haar rekening. Zij moet ervoor zorgen dat de deelnemers niet 'de fout ingaan'. Dit is wat Fajah daarover te zeggen heeft: „Zonder emotionele connectie is seks gewoon neuken. Dat is niks. Dan ken je elkaar niet, weet niet wat de ander fijn vindt en meestal durf je dan ook niet te zeggen wat je wel of niet wilt. Dat heeft alles te maken met respect: voor een ander, maar ook voor jezelf.”

Ook nieuw bij deze serie zijn de Climax Colleges, een serie van zes online masterclasses rond de vraag: ‘Wat is goede seks?’ 

Vanaf dinsdag 17 oktober om 21.30 uur op NPO 3

Meer over: