Bijzondere gesprekken

Filemon en de Complotten komt terug met een nieuw seizoen

13 april 2022 14:57 | informatief | Door Esther Hut

© BNNVARA

Filemon Wesselink heeft de afgelopen tijd weer bijzondere types ontmoet en daarom genoeg materiaal om terug te komen met een nieuw seizoen van Filemon en de Complotten.

 

In het tweede seizoen gaat Filemon opnieuw met verschillende complotdenkers in gesprek. Waarom denken ze wat ze denken? Waar komt hun overtuiging vandaan? En kun je er ook iets van opsteken?

The Great Reset

In de eerste aflevering gaat Filemon op bezoek bij een oude bekende: Flavio. In het eerste seizoen vertelde hij dat de coronacrisis gebruikt zou worden om ‘The Great Reset’ in gang te zetten. Nu denkt hij dat de oorlog in Oekraïne opzettelijk is uitgelokt om dit proces voort te zetten. Daarnaast spreekt hij Irhuia, die onlangs zes weken heeft vastgezeten nadat zij tijdens een demonstatie is opgepakt. Zij gelooft juist dat de oorlog is ingezet als afleidingsmanoeuvre. Ook Gertjan kijkt anders naar de oorlog: Poetin zou niet achter The Great Reset staan, maar wil ons juist redden van het kwaad.

Meer overeenkomsten dan verschillen

“Soms sta je qua meningen en ideeën lijnrecht tegenover elkaar. Maar als je dan het gesprek aangaat, levert dat altijd weer meer begrip en verbinding op dan je van tevoren verwacht. Tijdens de opnames realiseerde ik me zelfs dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn tussen mij en de geïnterviewden," aldus Filemon.

De zesdelige serie Filemon en de Complotten is vanaf 25 april wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3.

Meer over