Floortje Dessing mogelijk vandaag weg uit Jemen

4 december 2017 11:35 | informatief | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

Floortje Dessing en haar team kunnen waarschijnlijk vandaag Jemen verlaten. Dessing zit al dagen vast in de kelder van het plaatselijke Rode Kruis gebouw.

Dessing was voor haar werk als ambassadeur van het Rode Kruis in het door oorlog verscheurde land om aandacht te vragen voor stille rampen die zich daar voltrekken.

Sanaa

Tijdens opnames in de stad Sanaa laaide het conflict plotseling op. Jemen verkeert al drie jaar in een bloederige burgeroorlog waarin rebellen gesteund door Iran vechten tegen het regeringsleger. Ze zocht beschutting in de kelder van het Rode Kruis waar ze de wereld via Twitter op de hoogte houdt van de stand van zaken.

"Net vuurwerk"

Sanaa wordt al anderhalve dag zwaar onder vuur genomen, toch lijkt er een einde aan de nachtmerrie te komen voor Floortje. Rode Kruis woordvoerder Merlijn Stoffels, ook aanwezig in de kelder, liet het volgende weten aan NPO Radio 1: "Het is een gigantisch lawaai. Net vuurwerk, maar dan de hele tijd door. Collega’s van het Rode Kruis die zich buiten de frontlinie bevinden, zijn aan het kijken of de route naar het vliegveld veilig is. Voor ons is het afwachten tot we weg kunnen komen. We kunnen elk moment vertrekken.”

Meer over