Frank Masmeijer brengt autobiografie in september uit

26 juni 2017 11:18 | informatief | Door Televizier

© SBS

Frank Masmeijer (55) heeft alles behalve een saai leven. Reden genoeg om een biografie uit te brengen: zijn boek Frank en vrij ligt vanaf 14 september in de winkels. 

In eerste instantie zou het boek dit voorjaar te koop zijn. Biograaf Nico Dijkman had langer de tijd nodig, zeker na Masmeijers bekentenis van afgelopen maand. Na lang ontkennen gaf de oud-presentator toe dat hij toch betrokken is geweest bij cocaïnehandel. Masmeijer wil ‘nu openheid van zaken geven over zijn medewerking aan drugstransporten’, zegt Dijkman in een interview met het regionale dagblad De Stentor.

Bergafwaarts

De biograaf noemt Frank en vrij een ‘jongensboek’, maar niet in traditionele vorm: ‘‘Alleen gaat het bergafwaarts, een omgekeerd filmscript. De man ruikt eerst aan het profvoetbal, wordt dan tv-presentator, gaat in de horeca, verliest centen en komt in de drugswereld terecht. Het begint goed en wordt alleen maar minder. Een happy end is ver te zoeken.’’

Cocaïnesmokkel

Masmeijer werd in 2014 van zijn bed gelicht. De voormalige tv-coryfee werd verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Masmeijer ontkende in alle toonaarden, maar moest toch tien maanden de bak in. In juni 2015 kwam hij weer op vrije voeten.

Lees ook: Frank Masmeijer is nu gelukkiger dan ooit.

Geen zeven jaar

Nu Masmeijer bekend heeft, hangt hem zeven jaar cel boven het hoofd. Zelf gelooft de presentator niet dat hij zo lang in de bak moet vertoeven, zo vertelt hij tegen de Volkskrant ‘‘Daar gaat altijd wel het een en ander van af. Ik heb ten eerste al tien maanden in voorarrest gezeten en ten tweede moet je in België maar een derde zitten van de straf die tegen je wordt geëist. Dus het wordt sowieso geen zeven jaar zitten.’’

Meer over