Na optreden zondagavond

Frits Wester ontkent alcoholprobleem: 'Ik drink heel weinig'

Volgens het AD heeft Frits Wester een alcoholprobleem, volgens de politiek verslaggever zelf is er niets aan de hand. De ophef komt na zijn wankele optreden van afgelopen zondag.

In het half acht nieuws zag Frits Wester er slecht uit en struikelde hij over zijn woorden. De RTL-verslaggever zelf houdt het op vermoeidheid, maar het AD lijkt zeker te weten dat er iets ernstigers aan de hand is. De krant zegt dat 'vele bronnen' zeggen dat Wester al jaren te veel drinkt onder werktijd.

Ik maak me zorgen

Ook de adjunct hoofdredacteur van het RTL Nieuws, Marc Schreuder lijkt te denken dat het optreden van Wester iets meer was dan moeheid. „Ik maak me zorgen, want dit was niet goed. En de vorige keer ook niet. Ik wil weten wat er aan de hand is.” De vorige keer was toen Frits Wester eind 2018 commentaar gaf op het overlijden van voormalig minister-president Wim Kok. 

Gelul

Intussen doet het lijdend voorwerp zelf alle geruchten af als 'gelul': „Het is nooit een probleem geweest. Ik drink sowieso heel weinig. Ik ben ooit een keer met mijn stomme kop aangehouden in de auto toen ik iets te lang op het terras had gezeten met Jan Marijnissen. Dat is volgens mij alweer vijftien jaar geleden. Verder: never nooit een probleem.”

Meer over:

Reageren