21 oktober laatste dag

Gallyon van Vessem definitief weg bij Hart van Nederland

3 oktober 2019 16:23 | informatief | Door Irma Tomas

© William Rutten
Gallyon van Vessem wordt na 16 jaar trouwe dienst afgedankt bij Hart van Nederland. De presentatrice van het eerste uur is op 21 oktober voor het laatst te zien.

John de Mol wil het nog altijd zeer populaire SBS-programma verjongen en dat betekent het einde voor Gallyon (50). Het vertrek gaat haar aan het hart. „Het programma Hart van Nederland gaat een nieuwe fase in. Helaas heb ik daar geen rol in en dat vind ik jammer”, zegt ze in een verklaring. 

Geen presentatierol

Zenderbaas Marco Louwerens legt uit waarom Gallyon niet meer op tv mag bij SBS: „SBS6 oriënteert zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Daarbij wordt naar alles gekeken: inhoud, vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie. Voor Gallyon is in het toekomstige Hart van Nederland geen presentatierol meer weggelegd.

Buiten Talpa

Om die reden hebben we met elkaar afgesproken dat ze op 21 oktober voor het laatst Hart van Nederland presenteert waarna zij uitdagingen buiten Talpa Network aan zal gaan. We zijn Gallyon zeer dankbaar voor de jarenlange inzet voor SBS6 en Hart van Nederland en wensen haar het allerbeste toe.” Selma van Dijk leek eenzelfde lot als Gallyon beschoren, maar voorlopig zijn er over haar vertrek nog geen mededelingen gekomen. 

Leeftijdsdiscriminatie

John de Mol legde bij De wereld draait door vorige nog uit dat wat hem betreft lang niet iedereen tot z'n pensioen op televisie kan blijven. Van die leeftijdsdiscriminatie is Gallyon van Vessem het slachtoffer. 

 

Meer over