Te duur

Geen extra coronashow op RTL 4 met Beau van Erven Dorens

23 Maart 2020 11:53 | informatief | Door Irma Tomas

© William Rutten
Vorige week werd bij RTL nog nagedacht over de mogelijkheid om ook Beau van Erven Dorens in te zetten in coronatijden. Hij zou dan bijvoorbeeld een weekendeditie kunnen maken van een latenighttalkshow terwijl Eva Jinek de werkdagen voor haar rekening nam. Maar dat is van de baan. 

Volgens Beau van Erven Dorens is het weekendplan niet haalbaar omdat het veel te duur is. Beau vertelt in een Facebook-interview met Paul de Leeuw dat het ook nog een heel gedoe is om cameramensen te vinden en die hun werk veilig te laten doen. "Je moet dat natuurlijk met de grootst mogelijke voorzorgsmaatregelen doen. Je kan niet net als vroeger even snel een show maken, want het is best wel moeilijk om het allemaal op te zetten."

Op1

Dat betekent wel dat RTL op dit moment hopeloos achterloopt bij de NPO die vorige week al begon met weekenduitzendingen van Op1 en daar geweldige kijkcijfers mee haalt. Kijkers hebben immers ook in het weekend veel behoefte aan nieuws. Jinek blijft deze week wel extra lange afleveringen maken, ze begint iedere dag al om 21.30 uur. 

Talkradio op tv

Beau staat wel te popelen om in deze tijd iets te doen op televisie. En hij heeft ook al een leuk idee: "Ik zou een soort talkradio willen maken op televisie. Dat je voor een appel en een ei gaat zitten met een koptelefoon en gaat zitten kletsen met de mensen. Je hoort nog niet echt de verhalen van Loes uit Urk of van Henk uit Waddinxveen. Dat lijkt me ook wel mooi om te doen in de rand van de nacht.”

Meer over