'Geen bewijs'

Geen vervolging in zaak Maxime Meiland

17 mei 2024 16:31 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© Tom Cornelissen
Maxime Meiland deed begin dit jaar aangifte van verkrachting maar dat gaat niet leiden tot vervolging. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt.

Volgens het OM - dat onderzoek deed naar aanleiding van de aangifte van Meiland - is er geen 'ondersteunend bewijs' gevonden. De zaak is daarom gesloten.

Verkrachting stond al in boek

Meiland deed dus begin dit jaar aangifte en schreef in haar biografie ook al over de vermeende verkrachting. Het zou plaats hebben gevonden in 2010 in Lisse. Het OM onderzocht onder meer of er sprake zou zijn geweest van dwang. "Dit onderzoek heeft geen informatie opgeleverd die de aangifte op het punt van dwang ondersteunt", zo citeert De Telegraaf het OM.

Reactie Maxime

Tegenover RTL Boulevard gaf slachtofferadvocaat Sébas Diekstra een reactie op de beslissing van het OM. "Het is goed om te zien dat de politie en het Openbaar Ministerie gedegen onderzoek naar de zaak hebben gedaan. Dat het lastig werd om tot een haalbare vervolging te komen, was al duidelijk. Cliënte is aan de ene kant teleurgesteld, maar aan de andere kant ook opgelucht dat dit nu achter de rug is."

Aangifte van smaad

Maxime was overigens niet de enige die aangifte deed. Ook de persoon die door haar wordt beschuldigd van de verkrachting deed aangifte, van smaad. Ook in die kwestie komt geen vervolging.

Meer over