Mirella van Markus gaat in gesprek

Hart van Nederland komt met eigen podcasts

15 maart 2022 11:37 | informatief | Door Janine van Rooden

© William Rutten
Nieuwsprogramma Hart van Nederland is een online kanaal rijker; vanaf nu worden er ook podcasts gemaakt. De komende periode zijn er verschillende specials te horen en later dit jaar komt er een dagelijkse variant.

De komende tijd zijn de specials Uit Welke Kast Kom Jij? en Bloedband te horen. De podcast Uit Welke Kast Kom Jij? wordt gepresenteerd door Mirella van Markus en de vaste hosts van Bloedband zijn Léon Mastik en Elin Stil. Bekende gezichten voor de Hart van Nederland-kijkers.

Uit Welke Kast Kom Jij?

In de driedelige podcast Uit Welke Kast Kom Jij? gaat Mirella in gesprek met jongeren over hoe zij omgaan met het lhbtiq+-label bij zichzelf. Ook gaat het over de zoektocht naar hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. Hart van Nederland wil dit thema aankaarten, omdat het 'op steeds meer middelbare scholen een veelbesproken onderwerp is onder jongeren'. De eerste aflevering staat inmiddels online.

Bloedband

In de wekelijkse podcast Bloedband staan er hele andere verhalen centraal. Hierin wordt door Léon en Elin gesproken met de families van mensen die in de Nederlandse gevangenissen zitten. Over de daden van deze daders wordt veel gesproken en geschreven, maar over hun families horen we eigenlijk nauwelijks iets. Er wordt onder andere gesproken over hoe het voelt als een dierbare van je een misdaad heeft gepleegd. Van deze podcast is de eerste aflevering op 21 maart te horen.

Hart van Nederland

Hoofdredacteur van Hart van Nederland Marc Veeningen is blij met deze verbreding. "Vanuit onze tv-traditie zijn we altijd vooral op video gericht geweest, maar steeds meer brengen we ons nieuws in audiovorm. Op radiozenders en nu dus ook in podcasts", aldus Veeningen. 

Meer over