Helemaal het Einde volgend jaar in Kaapverdië

18 december 2017 12:01 | informatief | Door Televizier

© Talpa/RTL Nederland

In 2018 gaan vier gezinnen een nieuw bestaan opbouwen op de Kaapverdische eilanden, helemaal in Afrika. De families Molenaar, De Weijer en Beerens beginnen in januari vol goede moed aan een nieuw seizoen Helemaal het einde.

Dit seizoen van Helemaal het einde gaan niet drie, maar vier nieuwe gezinnen het avontuur van hun leven aan. De families Molenaar, De Weijer en Beerens laten alles in Nederland achter zich om hun ultieme droom waar te maken in Kaapverdië. Het vierde gezin arriveert later omdat zij iets meer tijd nodig hebben om hun werkzaamheden in Nederland af te ronden. Wie dit zijn, wordt later bekend gemaakt.

Safaritent

De spelregels in Kaapverdië zijn hetzelfde als die in Chili: ieder gezin krijgt een stuk grond, een startkapitaal en één jaar de tijd om een nieuw bestaan op te bouwen. Maar er zijn ook verschillen. Zo verblijven de gezinnen niet in houten huisjes, maar in safaritenten. Ook de afstand tussen de huisvesting van de gezinnen is veel kleiner, waardoor er waarschijnlijk veel onderling contact zal zijn.

São Vicente

De gezinnen wonen het komende jaar op het eiland São Vicente, dat bekend staat om de gezellige sfeer, de muziek, de architectuur en het bruisende nachtleven. Het kleine eiland heeft een tropisch savanneklimaat en een bergachtig landschap. Tussen het vulkanische gebergte en de gele duinlandschappen valt weinig groen te ontdekken. Ondanks het kleine formaat van het eiland heeft het wel een eigen vliegveld en een grote haven. Ook aan stranden en lokale lekkernijen is geen gebrek. Genoeg mogelijkheden dus voor de gezinnen om voor brood op de plank te zorgen.

Vanavond is in de uitzending van Helemaal het einde! al een sneakpreview te zien van de nieuwe gezinnen en hun aankomst in Kaapverdië.

Dit zijn de gezinnen:
De familie Molenaar uit Haarlem bestaat uit Fleur (33), Ocke (48), Suus (5) en Wolf (3). Beide ouders komen uit het bedrijfsleven en hebben het in Nederland goed voor elkaar. Door het vertrek naar Kaapverdië hoopt het stel van hun ‘gouden handboeien’ af te komen en een vrijer leven te kunnen leiden.

Maaike (38) en Bart (45) de Weijer uit Beverwijk hebben eerder tevergeefs geprobeerd in Portugal een nieuw leven op te bouwen. Dit keer hopen ze samen met zoon Senna (8) en chihuahua Meis hun droom iets moois op te bouwen in de horeca alsnog waar te maken. Aan hun inzet zal het in elk geval niet liggen want het stel zit vol ideeën.

Uit Geertruidenberg komt de familie Beerens met Jessica (32), Jasper (36), de tweeling Floor en Britt (7) en Joep (4). Zij willen heel graag de dagelijkse sleur achter zich laten en verheugen zich op een leven waarin het gezin meer centraal staat. Ook hoopt vader Jasper die betonvlechter is, zijn passie voor muziek uit te kunnen leven op Kaapverdië.

Het nieuwe seizoen van Helemaal het einde is vanaf maandag 8 januari te zien bij RTL 4.

Meer over