Groot succes

'Het Verhaal van Nederland krijgt een vervolg'

14 april 2022 13:10 | informatief | Door Janine van Rooden

© NTR

Goed nieuws voor de kijkers van Het Verhaal van Nederland: er komt mogelijk een vervolg. Na het grote succes van de serie denken de makers na over een nieuwe reeks.

Woensdagavond was de slotaflevering van het geschiedenisprogramma met Daan Schuurmans te zien. Week op week scoorde het hoge kijkcijfers, ook gisteren; er keken ruim 1,6 miljoen mensen. Logischerwijs denken de programmamakers daarom aan een vervolg. Een woordvoerster van omroep NTR laat aan het ANP weten in gesprek te zijn met de NPO hierover.

Meerdere ideeën

"We zijn ontzettend blij met het succes van de serie en om te zien dat het zoveel mensen heeft weten te interesseren voor geschiedenis", aldus de omroep. Er wordt op dit moment nagedacht over meerdere ideeën, bijvoorbeeld over het 750-jarige bestaan van Amsterdam of iets rondom de Oranjes.

Op dit moment is nog niet te zeggen wanneer het vervolg te zien zal zijn. Volgens de NTR staat alles 'nog volledig in de kinderschoenen'. Bij een vervolg zal wel worden gekeken of Daan Schuurmans 'wil en kan terugkeren als verteller'.

@ntromroep Heeft Daan een #tijdmachine ofzo?!😂 #hetverhaalvannederland #dontbesuspicious #daanschuurmans #geschiedenis #geschiedenisles #romeinen #germanen #NL ♬ origineel geluid - NTRomroep

Meer over