Terug naar oude werk

Hugo Logtenberg stopt met Op1

7 april 2022 17:13 | informatief | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Een van de oerpresentatoren van talkshow Op1, geeft er de brui aan. Hugo Logtenberg stopt deze zomer met de presentatie.

Hugo startte in januari 2020 met Op1, toen nog als duo met Sophie Hilbrand. Tegenwoordig doet Hugo het met Nadia Moussaid. Net als een aantal andere vertrokken presentatoren geeft Logtenberg geeft hij er de brui aan omdat je als presentator niet veel te vertellen hebt bij de talkshow: "Iedere dag bespreken we drie of vier onderwerpen en daar heb ik niet altijd veel invloed op. Maar het programma staat. Er kijken dagelijks 850.000 mensen."

Boeken schrijven

De presentator weet al wat hij gaat doen in plaats van Op1. In een interview met de Volkskrant zegt hij: "Ik blijf gewoon werken voor NRC, ga me weer richten op reportages en onderzoeksjournalistiek, en wil in de toekomst zeker weer een boek schrijven." Logtenberg schreef in het verleden boeken over Louis van Gaal en de band De Dijk. 

Geen invloed

Iedereen bij de Publieke Omroep heeft Op1 inmiddels al eens gepresenteerd dus het zal nog een hele klus worden om een nieuwe presentator te vinden. Eerder vertrokken of sneuvelden Sander Schimmelpenninck, Talitha Muusse, Erik Dijkstra, Willemijn Veenhoven, Paul de Leeuw, Astrid Joosten en Sophie Hilbrand.  

Meer over