Huldiging voetbaldames best bekeken tv-moment in 2017

10 januari 2018 13:04 | informatief | Door Televizier

© ANP

Er is weer heel wat tv gekeken het afgelopen jaar. De meeste mensen keken naar de huldiging van de voetbaldames. Maar liefst 5,4 miljoen mensen feestten mee met de oranjeleeuwinnen.

De voetbaldames hebben dit jaar voor de best bekeken tv-uitzendingen gezorgd. Niet alleen de wedstrijden staan zes keer in de top 25 van best bekeken tv-programma’s. Ook de nabeschouwingen en de huldiging staan hoog in de lijst. Zo keken er 5,4 miljoen mensen naar de huldiging in augustus waarmee de uitzending met stip op één staat. Daarna volgt de nabeschouwing met 4,5 miljoen kijkers.

Boer zoekt vrouw

Kijkcijfertopper Boer zoekt vrouw staat op nummer drie in de lijst. Bij de uitzending van 5 maart zaten maar liefst 4,5 miljoen mensen voor de buis. Een andere topper was het Eurovisie Songfestival. Naar de finale, waarin OG3Ne ons land vertegenwoordigde, keken 4,1 miljoen mensen. Ook Heel Holland Bakt was dit jaar weer erg in trek. Het programma had zelfs een kijkcijferrecord te pakken met de  finale. Daar keken 3,4 miljoen mensen naar en met uitgesteld kijken meegeteld, komt het kijkersaantal zelfs uit op een bijzondere 3,7 miljoen.

Afbeelding

Bron: Stichting Kijkonderzoek

Kijktijd

In 2017 is de gemiddelde kijktijd wel weer afgenomen. Het afgelopen jaar werd er per dag gemiddeld 2 uur en 58 naar de televisie gekeken. Dat is drie procent minder dan in 2016. Volgens Stichting kijkonderzoek is de afname minder sterk dan vorig jaar, toen daalde de kijktijd met 3,7 procent.

Meer over