1 goed gesprek per show

Is dit de toekomst van de talkshow?

8 Januari 2020 13:34 | informatief | Door Irma Tomas

© Screenshot DWDD
De wereld draait door zit -net als andere talkshows- normaal gesproken volgestopt met gasten. Dinsdag koos Matthijs van Nieuwkerk voor 1 gast. En dat was een verademing. 

Niks geen druk gedoe met twee presentatoren die gesprekjes van maximaal 10 minuten voeren met gasten die allemaal het hoogste woord willen of Gerard Joling die over alle onderwerpen een mening heeft. Slechts 1 gast die een uur lang wordt geïnterviewd en de tijd krijgt om zijn/haar verhaal te doen. Dat bleek dinsdagavond fantastisch te werken toen Matthijs van Nieuwkerk Selma van de Perre te gast had. De 97-jarige dame vertelde over haar boek Mijn naam is Selma dat over de Tweede Wereldoorlog gaat en de tijd die ze doorbracht in kamp Ravensbrück. 

1,2 miljoen kijkers

Natuurlijk had Selma een wel heel indrukwekkend verhaal te vertellen, maar het is opvallend hoezeer deze vorm bij de vele kijkers (ruim 1,2 miljoen) in de smaak viel. 

De toekomst van Matthijs

Het is al een tijdje bekend dat Matthijs lang en diep nadenkt over zijn toekomst. Stopt hij met DWDD? Gaat hij naar de commerciëlen? Is dit niet gewoon wat Matthijs moet gaan doen met zijn leven?  

Meer over