James Franco reageert op beschuldigingen

10 januari 2018 14:54 | informatief | Door Televizier

Hollywood-acteur James Franco heeft gereageerd op de beschuldiging van seksuele intimidatie aan zijn adres. De aantijgingen kwamen op gang op de avond van de Golden Globes, waar Franco meerdere awards binnenhaalde. Actrice Ally Sheedy vond het tijd om een boekje open te doen over de Disaster Artist-acteur. Sheedy werkte in 2014 met de acteur samen in een off-broadway toneelstuk waar hij de regisseur van was. Het is niet duidelijk wat hij precies misdaan zou hebben, maar uit de tweets blijkt dat ze Franco's steun aan de MeToo-beweging sterk in twijfel trekt.

Time's up

Daarna kwamen andere vrouwen met duidelijkere beschuldigingen tegen de acteur, die op de avond een Time's up-speld droeg. De speld staat symbool voor het einde van het tijdperk waarin mannen hun macht misbruiken. 'Hypocriet', vinden de vrouwen.

James reageert

James Franco reageert op de aantijgingen in de Stephen Colbert show. De acteur zegt zich niet te kunnen vinden in de aantijgingen van de vrouwen. Over de samenwerking met Ally Sheedy is hij duidelijk: "Ik heb geen idee wat ik gedaan heb tegen Ally, ik heb een superleuke tijd met haar gehad. Ik heb veel respect voor haar. Ik weet niet waarom ze boos op me is." De verhalen van de andere vrouwen kloppen niet, zegt de acteur. "Maar ik steun mensen die met hun verhaal naar buiten komen, want dat is niet altijd mogelijk geweest."

Meer over