Jan Slagter en Jort Kelder voorspellen einde De Wereld Draait Door

BN'ers vrezen dat het vertrek van De wereld draait door-hoofdredacteur Dieuwke Wynia weleens het begin van de dagelijkse talkshow kan zijn. 

Dieuwke Wynia was elf jaar lang de hoofdredacteur van De wereld draait door. Ze was de steun en toeverlaat van Matthijs van Nieuwkerk. Nu ze vertrekt zou dat grote gevolgen kunnen hebben volgens Jan Slagter. Misschien stopt het programma wel. “Ik denk het wel, al is het koffiedikkijken en speculeren,” zegt Jan Slagter op NPO Radio 1. 

Trouw

Dieuwke heeft er altijd voor gezorgd dat Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD bleef. En andersom is dat zeker ook het geval. “Ik heb hemel en aarde bewogen haar te behouden,” aldus de talkshowhost in College Tour. Toch is nu het moment daar: de twee nemen afscheid van elkaar. 

Jort Kelder

Ook presentator Jort Kelder laat zich uit over de speculatie. “Ik denk dat Matthijs het nog wel even blijft doen. Ik zou het anders heel jammer vinden.” Over de stop van Dieuwke zegt hij: “Wat zij doet is meer dan een uurtje tv maken, het is beulen, beulen, beulen. Je kan niet alleen het nummer 1-programma van Nederland blijven als je op dezelfde snelheid blijft trappen Het is eigenlijk een volkomen onmenselijke taak.”

Voor het geld hoeft Matthijs niet per se te blijven, want RTL heeft al eens aangegeven een flinke som geld voor de presentator over te hebben, mocht hij beslissen dat hij bij de zender komt.

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk vindt royale salaris terecht

Reageren