Jochem van Gelder presenteert Later Als Ik Groot Ben

20 juli 2017 14:39 | informatief | Door Televizier

© Jean Pierre Heijmans

Jochem van Gelder vertrekt na de zomer bij SBS, maar de presentator heeft niet lang hoeven wachten op nieuw werk. Vanaf december presenteert hij het nieuwe RTL4-programma Later als ik groot ben.

In Later als ik groot ben gaat Jochem op pad met kinderen uit groep 7 en 8, die maar al te goed weten wat ze later willen worden. De presentator neemt de de harde werkers in spe mee naar hun toekomstige beroep. Het programma is overigens gesponsord: bedrijven die hun vakgebied onder de aandacht willen brengen, leggen er geld voor neer. 

Kindervriend

Jochem staat natuurlijk bekend als een grote kindervriend, mede dankzij zijn programma Praatjesmakers. Producent Marcel van Buren is dan ook hartstikke enthousiast dat de presentator ja heeft gezegd tegen zijn nieuwe tv-klus: ‘‘Met Jochem aan boord kan ik er op vertrouwen dat de aandacht blijft uitgaan naar het kind en niet zo zeer naar de randverschijnselen die bij tv-maken horen.’’

Zoete spruiten 

Op dit moment presenteert Jochem nog een andere kinderprogramma, namelijk Zoete spruiten bij 24Kitchen. Daarin vraagt hij kinderen waarom ze groenten als spruitjes en witlof zo ‘vies’ vinden. Na de feedback van de koters maakt chefkok Roberta Pagnier een nieuw gerecht met een van de ‘vieze’ groenten. 

Later als ik groot ben is vanaf zaterdag 9 december om 11.00 uur te zien bij RTL 4. In de loop van de reeks verhuist het programma naar 17.00  uur. 

Meer over