Voetbal Inside

Johan Derksen bedreigd door boze Turken

8 januari 2020 15:02 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Johan Derksen wordt al sinds vorig jaar zomer beveiligd bij uitzendingen van Voetbal Inside. Dat komt omdat hij iets zei over voetballer Orkun Kökcü. 

Johan Derksen krijgt na iedere aflevering van Voetbal Inside begeleiding van het moment dat hij de deur uitkomt tot de snelweg. Johan Derksen hekelde de keuze van Orkun Kökcü voor het elftal van Turkije in plaats van Oranje. Derksen zei o.a. dat Kökcü zijn hele voetbalopleiding in Nederland heeft gehad en dat het daarom logisch zou zijn om voor Nederland te kiezen: "Nu kan ie wat voor Nederland betekenen en dan gaat hij naar Turkije. Nou, dat is een kutland."

Opgewacht

Dat viel niet in goede aarde bij een deel van de Turkse Nederlanders die besloten Johan flink te bedreigen, zo vertelt hij in het AD: "Ik werd de volgende dag al gebeld door iemand van Talpa dat er bedreigingen binnenkwamen. Of ik aangifte wilde doen. Dat heb ik niet gedaan, maar sindsdien heb ik wel dus bewaking. Word ik keurig opgewacht en na elke uitzending naar de snelweg gebracht."

Liquideren

Maar Johan denkt dat als de bedreigers echt kwaad willen, de bewaking niet zo zinvol is. "Dat is lief van Talpa, maar in Grolloo laat ik gewoon elke dag de hond uit. Dus als die Turken willen, kunnen ze me liquideren wanneer ze willen." Johan vertelt ook nog dat hij niet bang wordt van al die idioten. „Ik laat mijn leven daar niet echt door beïnvloeden."

Meer over