Bitcoin

John de Mol toch naar de rechter voor nepadvertenties Facebook

9 september 2019 16:13 | informatief | Door Irma Tomas

© William Rutten
Het is zelfs John de Mol niet gelukt om Facebook zover te krijgen maatregelen te nemen tegen bedrijven die zomaar zijn naam en beeltenis gebruiken bij misleidende advertenties op Facebook. De Mol wil nu dat de rechter uitspraak doet. 

Meerdere BN'ers vroegen de laatste jaren aan Facebook iets te doen aan die advertenties waarin hun hoofd werd gebruikt om bitcoins of afslankmiddelen te promoten. Tot nu toe lukte niemand dat. Zelfs John de Mol ving bot. In een verklaring zegt hij het volgende: „Na drie maanden onderhandelen is mij duidelijk geworden dat er geen afspraken met Facebook te maken valt op het gebied van de misleidende bitcoin advertenties. Afspraken die we tijdens de onderhandelingen met het bedrijf dachten te hebben gemaakt werden vervolgens alsmaar niet vastgelegd in een definitieve overeenkomst.”

Criminelen

„Waarom is het zo moeilijk voor Facebook om maatregelen te nemen tegen dit soort advertenties? Ik begrijp dit totaal niet en vind het stuitend dat een bedrijf dat miljarden winst maakt zijn platform ter beschikking stelt aan criminelen met als doel om onschuldige mensen op te lichten. De enige reden die ik hiervoor kan bedenken is dat nog meer winst toch belangrijker is. Ik kan dit niet langer tolereren en vraag de rechter daarom alsnog om vonnis te wijzen in deze zaak.”

Lieke en Humberto ook

Gelukkig heeft John hele diepe zakken (al zijn die van Facebook-oprichter Marc Zuckerberg nog veel dieper) en maakt hij nu de gang naar de rechter. Als de rechter uitspraak doet in zijn voordeel, dan zouden ook BN'ers als Lieke van Lexmond, Humberto Tan, Alexander Klöpping en Marc van der Linden daar baat bij kunnen hebben. Zij klaagden in het verleden allemaal over de advertenties. 

Meer over