Kort geding

John de Mol wint van Facebook!

11 november 2019 16:37 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
John de Mol is de winnaar van het kort geding tegen Facebook. De mediamagnaat wil dat het bedrijf van Mark Zuckerberg eindelijk eens ophoudt met het tonen van valse advertenties met zijn naam en foto.

De rechter gaf John de Mol groot gelijk. Facebook moet de door De Mol geëiste maatregelen nemen om het misleiden van consumenten met nep-bitcoinadvertenties met zijn naam en beeltenis te stoppen. Ook moet het bedrijf de gegevens van de afzender van de advertenties aan de Mol geven.

Bitcoinadvertenties

De programmabedenker hoopt dat deze uitspraak ervoor zorgt dat Facebook nu eindelijk eens wat doet tegen de misleidende bitcoinadvertenties waarin hij en collega BN'ers als Jort Kelder en Alexander Klöpping worden gebruikt. Al heel wat mensen trapten in de advertenties en raakten een hoop geld kwijt door met deze onverlaten in Bitcoinzee te gaan. 

John houdt het in de gaten

Het is natuurlijk nog maar de vraag of Facebook zich iets zal aantrekken van de uitspraak van de Nederlandse rechter. Maar John belooft dat hij er hoe dan ook bovenop zal zitten: „Mijn juridisch adviseurs en ik zullen nauwlettend volgen of Facebook nu ook daadwerkelijk snel maatregelen neemt tegen dit bedrog.”
 

Meer over