John van de Heuvel onderzoekt mysterieuze dood op huwelijksreis

Maandag sloot het OM een misdrijf uit in de zaak van Michou (28) en Jeroen (31), het stel dat in de Dominicaanse Republiek op mysterieuze wijze stief. De familie niet overtuigd en John van den Heuvel ook niet. In Vermoord in het buitenland gaat hij op onderzoek uit.

Michou (28) en Jeroen (31) Venema uit Voorburg overleden vorig jaar juni vlak na elkaar tijdens hun huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek. Volgens het Openbaar Ministerie moet het om een voedselvergiftiging of een bacterie zijn gegaan: „Met name het toxicologisch onderzoek is zeer uitgebreid geweest", zegt het OM in een verklaring. "Waarbij ook gekeken is naar andere stoffen. Uit de sectie kwamen wel aanwijzingen voor een ernstige darminfectie."

Te voorbarig

De familie van Michou is het niet eens met die conclusie en John van den Heuvel laat weten dat hij ook zo zijn twijfels heeft. „De familie van Michou vindt de verklaring van de politie te voorbarig en onjuist en ik begrijp dat. Beter was het geweest eerst het volledige onderzoeksresultaat met de nabestaanden te bespreken en hun verzoek om een second opinion te overwegen. Hier zijn twee mensen overleden tijdens hun huwelijksreis en de oorzaak is onbekend. Om nu al een misdrijf uit te sluiten is om meerdere redenen onjuist.”

In de aflevering van Vermoord in het buitenland gaat John van der Heuvel met Edwin, de broer van Michou naar de Dominicaanse Republiek om wijzer te worden over de hele zaak.

Vermoord in het buitenland, dinsdag 17 oktober 20.30 uur RTL 4

Meer over:

Reageren