Nieuwe talkshow

Jort Kelder in de race als vervanger van Matthijs van Nieuwkerk

25 mei 2020 11:39 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Jort Kelder wordt genoemd als presentator van de nieuwe talkshow die De wereld draait door moet vervangen na de zomer. Dat wist Angela de Jong te vertellen in de mediapodcast van het AD. 

De NPO is naarstig op zoek naar een kandidaat die in de voetsporen kan treden van Matthijs van Nieuwkerk die dit voorjaar afscheid nam van DWDD. Dat het niet simpel is om een goede talkshowpresentator te vinden, bewijzen de dames en heren van Op1 regelmatig. Een lastige klus wordt het dus sowieso. 

Liever gast

Dat de Publieke Omroep Jort Kelder in het vizier heeft voor de vooravond vindt Angela niet zo'n goed plan. "Hij wordt genoemd voor het zevenuur-tijdslot, hoorde ik pas. Dat zie ik ook weer niet voor me, vijf dagen in de week Jort Kelder. Hij is te geprofileerd, denk ik. Ik vind hem wel fijn als talkshowgast, absoluut.” Angela vindt hetzelfde gelden voor Op1-presentator Sander Schimmelpenninck. 

Ervaring

Jort Kelder is bijna iedere week te gast bij de talkshow van Beau of in Op1 om zijn licht te laten schijnen op de economie of coronamaatregelen. Hij heeft dus wel veel ervaring met talkshows. 

 

Meer over