Jurre Geluk maakt programma over jongeren en corona: In de corona-Kreukels

23 februari 2021 14:57 | informatief | Door Irma Tomas

© BNNVARA
BNNVARA maakt zich zorgen over de mentale gezondheid van jongeren in deze crisis en Jurre Geluk praat daarom met jongeren die het moeilijk hebben in In de Corona-Kreukels. 

Het gaat de laatste tijd veel over jongeren die het lastig hebben in deze maar voortdurende crisis. Maar nog niet genoeg. Volgens presentator Jurre Geluk is corona voor een aantal jongeren de nekslag: "Zeker voor jongeren in een kwetsbare positie. Ik hoorde het al lange tijd om mij heen, veel te lang zijn deze jongeren ongehoord gebleven. Het ging wel over ze, maar er werd niks vanuit ze verteld. Dit programma geeft ze een gezicht en een stem. Het is echt wel klaar nu."

Zwerven en drugs

In het programma volgt Jurre Isabella (16). Ze zit in haar examenjaar en mag af en toe naar school. Dit is dan ook het enige, want verder staat het leven stil. Esther (17) zit thuis opgekropt  met haar zusje. Het wordt haar te veel en ze wil het huis uit. Reno (18) zwerft vooral op straat; ook als de avondklok is ingegaan. Vóór corona gebruikte hij al geregeld drugs maar nu is zijn gebruik in een stroomversnelling gekomen.

Horrorverhaal

De 12-jarige Alyssa kwam via het internet bij een groep fans van Creepypasta; een horrorverhaal waarin verkrachting, zelfpijniging en moord beschreven worden. De combinatie van ADD, autisme, het wegvallen van structuur en de horrorverhalen werd haar bijna fataal.

In de Corona-Kreukels is 3 maart om 21.10 uur op NPO 3

Meer over