Innovatief

Karsu, Nick Schilder en Hila Noorzai duiken in De wereld van morgen

18 oktober 2021 12:41 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© Malou van Breevoort

Karsu, Nick Schilder en Hila Noorzai slaan de handen ineen voor het AVROTROS-programma De wereld van morgen. Het drietal zoekt naar technische innovaties die ons verder helpen in de toekomst.

Wat eten we in de toekomst als alternatief voor vlees en zuivel? Lukt het om de woningnood op te lossen zonder extra stikstofuitstoot? En hoe komen we schoner van A naar B? Op die vraagstukken willen de muzikanten Karsu en Nick Schilder en presentatrice Hila Noorzai een antwoord vinden.

Eiwit

Karsu bezoekt een bedrijf dat van aardappels en schimmels een voedzaam eiwitpoeder brouwt en een ondernemer die kaas maakt zónder koe, maar wel van gras. Nick bezoekt Boekel, waar de bewoners een soort van ‘ecodorp’ hebben. Hila bezoekt een bouwbedrijf dat zelf op zoek gaat naar de zuinigste bouwmethodes en de schoonste bouwmaterialen.

Innovatieprijs

In De wereld van morgen wordt ook de Nederlandse Innovatieprijs uitgereikt aan een organisatie die excelleert op het gebied van duurzame innovatie. De wereld van morgen is op maandag 25 oktober 2021 om 20:35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Meer over