Bon Bini Belbus...

Kassa verkast Belbus naar Bonaire

5 september 2018 16:00 | informatief | Door Jef Willemsen

© BNNVARA
De Belbus gaat in het nieuwe seizoen van Kassa overzee. Presentatrice Amber Kortzorg bezoekt Bonaire om consumentengeschillen op te lossen.

BNNVARA maakte de internationale editie van de Belbus bekend in een persbericht.

Klant is niet koning

Volgens Amber Kortzorg is de Belbus niet toevallig neergestreken op Bonaire: "Hier lijkt de uitdrukking 'de klant is koning' niet te bestaan. Als consument word je aan je lot overgelaten doordat er geen bescherming is van instanties. Daarbij ben ik geschrokken van de wijze waarop de lokale overheid omgaat met burgers. Van behoorlijk bestuur lijkt geen sprake te zijn.

Armoede

Volgens Kortzorg is er echt een groot probleem op het eiland: "De overheid is in veel gevallen niet transparant, niet communicatief, onbetrouwbaar, onbenaderbaar en soms corrupt. Ook kent het eiland grote armoede. Het lijkt alsof Nederland de urgentie hier concrete maatregelen tegen te nemen, niet inziet. En dat zorgt voor veel teleurstelling en onbegrip onder de bevolking."

Juffrouw Joy

Amber staat op Bonaire consumenten bij met raad en daad. Zo helpt ze een man die al zeven jaar op een taxivergunning wacht en maakt ze zich hard voor de 89-jarige Juffrouw Joy die geen water meer bij haar boerderij krijgt. 

Kassa, vanuit een vernieuwde studio, is vanaf zaterdag 8 september te zien om 19.05 uur op NPO 1.

Meer over