Kijken in de ziel van premiers vanaf 3 januari

6 December 2017 14:19 | informatief | Door Televizier

© NTR

Coen Verbraak komt met een nieuw seizoen van het interviewprogramma Kijken in de Ziel met dit keer Nederlandse premiers in de hoofdrol. Verbraak spreekt met Jan Peter Balkenende, Dries van Agt en Wim Kok.

De indrukwekkende interviewserie Kijken in de ziel keert terug met een tweeluik over de leiders van ons land. Coen Verbraak bespreekt de hoogte- en dieptepunten, moeilijkste beslissingen en mooiste en zwaarste momenten van de oud-premiers.

Jan Peter Balkenende

De NTR spreekt van een bijzonder interview, omdat het de eerste keer is dat Jan Peter Balkenende uitgebreid terugkijkt op zijn achtjarige premierschap. De oud-minister president zat van 2002 tot 2010 in het Torentje.

Wim Kok                             

Voorgaand aan Jan Peter Balkenende was Wim Kok natuurlijk de minister president van ons land. Hij bestuurde tussen 1994 en 2002 ons kleine land. Hij zal het met Verbraak ongetwijfeld hebben over de affaire Jorge Zorreguieta. En misschien komt ook het bekende Kwartje van Kok aan bod.

Dries van Agt

Dries van Agt (premier van 1977 tot 1982) was vooral bekend van zijn liefde voor de wielrennerij. Tijdens zijn periode als premier kreeg hij onder meer te maken met de Molukse gijzelingsacties.

Kijken in de ziel - premiers, 3 en 10 januari, 21.10 uur NPO 2

Meer over