Heftig!

Kijkers in tranen na uitzending Steenrijk, Straatarm

9 september 2021 15:26 | informatief | Door Merlin Everts

© Talpa

De uitzending van Steenrijk, straatarm, die woensdag op televisie te zien was, heeft de nodige kijkers in tranen achter gelaten. Een van de gezinnen betrof namelijk de familie Soemai, die te maken heeft met de toeslagenaffaire.

In de uitzending is te zien hoe het gezin, bestaande uit vader Radjesh, moeder Natasja en hun drie dochters uit Maassluis het niet breed hebben. De Soemais wonen in een flat op vier hoog, werden slachtoffer in de toeslagenaffaire, verloren daarnaast hun baan en Natasja kreeg daarbovenop ook nog een beroerte. Hierdoor is zij nu afhankelijk van een rolstoel.

 Twitter

De omstandigheden roepen bij veel kijkers emotionele en woedende reacties op, zo is op Twitter te lezen. Een kijker stelt dat ‘politici nu even op SBS6 moeten kijken, naar wat ze hebben aangericht’. Veel kijkers zijn woest op het kabinet en de gemeente en geven aan de familie Soemai te willen helpen. Het doet vooral pijn dat Radjesh zijn vrouw dagelijks een paar trappen af moet dragen. Hopelijk helpen de smeekbedes aan het adres van de gemeente Maassluis. 

Meer over