Sneltreinvaart

Kijkers laaiend om nog meer veranderingen bij Opsporing Verzocht

24 mei 2023 08:54 | informatief | Door Esther Hut

© Elvin Boer

Vaste kijkers van Opsporing Verzocht wisten even niet wat ze meemaakten gisteravond. Waren ze net gewend aan de verhuizing naar een andere zender, heeft de NPO besloten nog meer veranderingen door te voeren.

En dat leverde, op z’n zachtst gezegd, boze en verontwaardigde reacties op.

Wisseling in de programmering

Normaal gesproken staat op dinsdagavond primetime Opsporing Verzocht geprogrammeerd op NPO2. Wat bleek; de NPO had geschoven in de programmering en nu was om 20:30 uur het nieuwe seizoen van De Streken van Van Boven te zien. Wat betekende dat Opsporing Verzocht uiteindelijk pas om 21:05 werd uitgezonden.

Als dat allemaal nog niet erg genoeg was voor kijkers, kwam er als klap op de vuurpijl ook nog eens bij dat de uitzending enorm was ingekort. In plaats van ruim veertig minuten Opsporing Verzocht, moesten kijkers het doen met maar 20 minuten.

Sneller praten

De meeste zaken moeten natuurlijk wel behandeld worden, dus aan Anniko van Santen de taak om iets sneller te praten dan normaal. De zaken werden er in rap tempo doorheen gejast. Daarnaast was ook de studio niet wat de kijker gewend was. Er werd zelfs een vergelijking gemaakt met een parkeergarage.

Ging net de goede kant op

Een opmerkelijk besluit in de programmering. Opsporing Verzocht wist na de verhuizing, begin dit jaar, net weer een beetje op te krabbelen qua kijkcijfers. Op de nieuwe zender startte het programma eerst met nog geen 400.000 kijkers en inmiddels had de kijker het programma weer gevonden. Waardoor de kijkcijfers weer bijna op het oude niveau lagen van rond de 900.000 kijkers.

Meer over