BOERIN DREIGT BOERDERIJ KWIJT TE RAKEN

Kijkers leven mee met boerin Agnes

Het nieuwe programma Onze boerderij was gisteravond voor het eerst op televisie. En niet zonder succes. Ruim 1.5 miljoen mensen stemden af op het nieuwe format van Yvon Jaspers. Er zat één verhaal in dat eruit sprong.

In de eerste aflevering toonde boerin Agnes, bekend van Boer zoekt vrouw, zich kwetsbaar. De boerderij van de Drentse dreigt failliet te gaan, wat haar natuurlijk enorm raakt. Ook Twitterend Nederland was onder de indruk van het verhaal van Agnes.

Fosfaatwet

Het melkveebedrijf dat Agnes runt nam ze twee jaar geleden over van haar ouders. Ze besloot vervolgens uit te breiden en te moderniseren. De nieuwe fosfaatwet gooit echter nu roet in het eten. Ze kan en mag geen 180 koeien melken en daar waren zij en haar man Albert in de investeringen wel vanuit gegaan.

Alle plezier weg

De onzekerheid is zwaar voor Agnes. "Het sloopt je aan alle kanten. Geestelijk, lichamelijk: het haalt alle plezier uit het leven weg. Als ik dit allemaal had geweten: nee, ik was er niet aan begonnen", zo citeert Dagblad van het Noorden.

De man van Agnes is inmiddels fulltime op andere boerderijen aan het werk om centjes bij te verdienen. "Als de situatie blijft zoals ‘ie nu is, is het eind 2018 einde Agnes en de boerderij", zo zegt ze tegen Yvon. Na de uitzending liet ze telefonisch weten dat 2018 nog wel goed gaat komen. De opnames van het programma waren in februari.

Meer over:

Reageren