Kijktip: Caroline Tensen terug met DNA Onbekend

Caroline Tensen verruilt de studio voor de frisse buitenlucht in DNA onbekend. Het programma is verhuisd naar Avrotros en aardig op de schop gegaan. Tensen gaat nu op pad om samen met familieleden hun bloedband uit te zoeken: “We laten nu ook het voortraject zien, en dat kan betekenen dat je beelden ziet van mensen die niet willen meewerken. Of van de verrassing op hun gezicht als ik onaangekondigd aanbel. De persoon die opendoet, heeft er niet altijd om gevraagd. Dat vind ik soms best eng.”

Kim uit Zuid-Korea

In deze reeks onder meer het verhaal van Kim, die op haar negende werd geadopteerd. Een paar jaar geleden ontdekte ze een Zuid-Koreaanse website voor vermiste kinderen, en ze vermoedt dat zij daarop te zien is. Als dat klopt, zou ze niet vrijwillig zijn afgestaan, maar ontvoerd.

Gilbert

Verder in dit nieuwe seizoen van DNA onbekend de twijfels van Gilbert. Hij dacht altijd dat zijn vader een vooraanstaande Panamees was, die overleed bij een auto-ongeluk. Sinds een paar jaar heeft hij redenen om te twijfelen aan dit verhaal, omdat iemand anders denkt te weten wie Gilberts vader echt is. Min of meer hetzelfde overkwam Rian. Zij twijfelt ook of de man die haar op driejarige leeftijd in de steek liet, wel haar echte vader is. Zou het toch iemand anders zijn? Aan de hand van DNA-­testen wordt dit onderzocht.

DNA onbekend 20.30 l NPO 1

Reageren