Kijktip: Lucille Werner met mijn Mijn laatste keer

18 Oktober 2016 13:57 | informatief | Door Televizier

© Nico Kroon / TROS

Na Over mijn lijk en Zolang ik leef heeft ook SBS 6 nu een programma waarin mensen gevolgd worden die ongeneeslijk ziek zijn. Dat betekent dat zij veel dingen voor de laatste keer zullen meemaken. Dit door Lucille Werner gepresenteerde programma kreeg dan ook de veelzeggende titel Mijn laatste keer.

Emotie

In elke aflevering van Mijn laatste keer staat één hoofdpersoon centraal. Ze hebben met elkaar gemeen dat - hoewel het einde van hun leven nadert - ze graag nog iets van hun leven willen maken. Bovendien willen ze allemaal nog één grote wens laten uitkomen. Lucille Werner volgt ze op de voet. Zij ervaart nu wat onder anderen Peter van der Vorst (Zolang ik leef) en Patrick Lodiers (Over mijn lijk) ook meemaakten. Lucille: “Deze mensen ga je gewoon verliezen, ze gaan het niet redden. Je gaat van de ene emotie naar de andere. Van hoop naar vrees, van een lach naar een traan… het gaat echt alle kanten op.”

Inspirerend

Lucille geeft aan het enorm eervol te vinden dat deze mensen haar toelaten, en zich zo aan haar blootgeven. “Het zijn allemaal mensen die in de laatste fase van hun leven zijn en hun leven gewoon willen leven. Ze willen laten zien dat je ze niet af moet schrijven, dat ze nog een enorme bijdrage kunnen leveren aan de samenleving, aan anderen, door zo inspirerend te zijn en te laten zien wat ze nog te vertellen hebben.”

Naar Lourdes

In de eerste aflevering van Mijn laatste keer ontmoet Lucille de 49-jarige Danny. Hij heeft prostaatkanker, maar probeert nog steeds met zijn echtgenoot Guido te genieten van de reizen die ze samen maken. Danny heeft nog één grote wens en dat is samen met Guido naar Lourdes gaan. Daar kan hij naar eigen zeggen zijn lot aanvaarden.

Meer over