Klas van Mark Rutte en Pim Fortuyn in nieuw seizoen De Reünie

28 maart 2017 11:59 | informatief | Door Televizier

© Wim Kluvers/KRO-NCRV

De Reünie begint het seizoen met twee bijzondere klassen. Die van demissionair minister-president Mark Rutte en van de man die bijna premier was, Pim Fortuyn. 

Helaas zijn beide hoofdpersonen zelf niet aanwezig. In het geval van Pim Fortuyn spreekt dat voor zich omdat de politicus op 6 mei 2002 werd geliquideerd op het Mediapark. Waarom Mark Rutte in de schoolbanken ontbreekt, is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk heeft hij het te druk met het formeren van een nieuwe coalitie. Mark spreekt zijn klasgenoten wel toe vanuit het torentje. 

Geen douche

In de klas van Mark Rutte uit 1988 zit een van de allerbeste dancefotografen ter wereld, Rutger. Hij werkte samen met DJ Hardwell, Martin Garrix, Tiësto, en AfroJack. Albert heeft een heel ander leven, hij woont op een woonboot zonder koelkast en douche en streeft naar een wereld zonder geld.

Aad Bos

Ook Pim Fortuyn had in 1967 een aantal opvallende klasgenoten. Een van hen kreeg een Oscar voor de film Antonia en een ander is Aad Bos, de bekendste klokkenluider van het land.

De klas van Mark Rutte: zondag 30 april om 20.20 uur op NPO 1
De klas van Pim Fortuyn: zondag 7 mei om 21.05 uur op NPO 1

Meer over