Wij gaan wijnen!

Kritiek op hoeveelheid wijn in Chateau Meiland

In Chateau Meiland gaat er nogal wat wijn doorheen. Het mantra van de familie Meiland is dan ook: 'Wij gaan wijnen!'. En dat valt niet zo lekker bij anti-alcohol-organisaties. 

Martien en de rest van de familie nippen soms al voor het middaguur aan het goddelijke vocht. De Jellinek kliniek laat in RTL Boulevard weten dat ze daarvan schrikken en dat je zo vroeg niet moet drinken. Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid vindt dat Chateau Meiland het slechte voorbeeld laat zien: „Alsof je elke dag wijn moet drinken, alsof je geen gelegenheid voorbij kunt laten gaan zonder wijn. Zoals er in deze serie met drank wordt omgegaan is volstrekt onverstandig en riskant.”

Ontspannen met een glaasje

De woordvoerder van de Jellinek kliniek is bang dat het programma met de populaire Martien mensen aanzet tot drinken: „Zien drinken, doet drinken.” Maar volgens Talpa, de producent van Chateau Meiland, valt het allemaal reuze mee. „Martien en zijn familie ontspannen na hard werken soms met een glaasje wijn. Talpa vindt dat het valt in de categorie 'verantwoorde consumptie'. 

Martien reageerde als volgt: 'Wij gaan wijnen! Wij gaan wijnen!'

Meer over:

Reageren