Oeps

Loslippigheid kost Dennis Schouten baan bij Talpa Network

6 juli 2020 13:32 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Dennis Schouten is niet langer werkzaam bij Talpa. De verslaggever moest op het matje komen na controversiële uitspraken in zijn rubriek RoddelPraat en het ‘lekken’ van informatie over het Veronica Inside-trio na de racismerel. Dat kost hem nu zijn baan.

Schouten zou volgens de leiding te loslippig zijn geweest over interne aangelegenheden binnen Talpa Network, zo vertelt de journalist in de talkshow van GeenStijl.

Gesprek

“Talpa belt mij op. ‘Ja, we wilden eigenlijk een gesprek’, zeggen ze. ‘En dat gesprek gaat niet meer door. Jij hebt verteld hoe wij beleid voeren hier en je hebt verteld dat je hier op gesprek moest komen. We vinden het niet leuk dat jij dat allemaal hebt verteld. Dat kan niet, want dat is tegen onze regels’”, begint Schouten zijn verhaal.

Politiek-correct

Voor hij tekende bij Talpa, gaf Schouten naar eigen zeggen al aan geen politiek-correcte programma’s te maken. Hoewel ze destijds niet moeilijk deden, is Talpa nu toch gevoeliger dan gedacht.  “Ik zit niet meer bij Talpa MCN (multi channel network, red). De laatste aflevering is maandag opgenomen, dinsdag uitgezonden en woensdag werd ik gebeld door de meneer van Talpa.”

Meer over