Beverly Hills en Riverdale

Luke Perry (52) overleden

4 maart 2019 19:24 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Luke Perry is in een ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een beroerte. De acteur uit Beverly Hills 90210 en Riverdale was pas 52 jaar.

Iedereen van boven de 35 herinnert zich Luke Perry nog als de rebelse hunk Dylan McKay uit de jaren negentig serie Beverly Hills 90210. Dankzij die tienerserie werd Perry een jeugdidool, de definitie van het woord cool en de James Dean van een hele generatie. Na dat eerste grote succes wachtte hem geen grootse acteer-carrière maar speelde hij wel veel kleine rollen in films en series.

Riverdale

Recentelijk werd Luke Perry ook bekend bij een jongere generatie dankzij zijn rol van Fred Andrews, de goedaardige vader van hoofdrolspeler Archie, in Riverdale. Perry was in Los Angeles voor de opnamen van het nieuwe seizoen. Hij speelde ook een rol in de nieuwe speelfilm van Quentin Tarantino, Once upon a time in Hollywood. Die film moet nog in de bioscoop komen.

Omringd door familie

Perry werd opgenomen in het ziekenhuis nadat hij vorige week een zware beroerte kreeg. Hij stierf maandag omringd door zijn twee kinderen, verloofde, ex-vrouw en andere familieleden.

Meer over