Na bijna 2 jaar onderzoek

Kogel door de kerk: Marco Borsato vervolg wegens ontucht minderjarige

27 september 2023 11:48 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Het is een hele slechte dag voor Marco Borsato. Na bijna twee jaar onderzoek gaat het Openbaar Ministerie over tot vervolging. De zanger wordt ervan verdacht dat hij een inmiddels 22-jarig meisje onzedelijk heeft betast vanaf haar vijftiende.

In december 2021 deed de tot nu toe onbekend gebleven vrouw aangifte tegen Marco Borsato. Het gaat om de dochter van een voormalige medewerker van Borsato. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor de rechter komt. 

Betasten

De beschuldigingen gaan over het betasten van de billen, borsten en tussen de benen van het slachtoffer. Het misbruik zou zijn begonnen in 2015 en door zijn gegaan tot in 2019. De gebeurtenissen kwam aan het licht toen de moeder van het meisje haar dagboek vond. Daarin zou alles zeer gedetailleerd beschreven staan. 

Smaad

Borsato ontkende de beschuldigingen en deed op zijn beurt aangifte tegen het meisje en haar moeder van het doen van een valse aangifte, smaad en laster. 

The Voice

De The Voice-zaak tegen Marco Borsato werd eerder wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. De zanger is sinds de aangifte niet meer in de publiciteit geweest. Hij zou vooral tijd doorbrengen in zijn huis in Alkmaar. In de zaak van The Voice worden Jeroen Rietbergen en Ali B. vervolgd wegens verkrachting. 

Meer over