Van tribune gevallen

Moeder van De Slimste Mens-deelnemer Meindert Talma behoorlijk gewond tijdens opnamen

17 augustus 2023 15:36 | informatief | Door Irma Tomas

© Screenshot De Slimste Mens
De Groningse singer-songwriter Meindert Talma heeft zeker niet alleen goede herinneringen aan zijn deelname aan De Slimste Mens. De moeder van Meindert donderde van de tribune en brak daarbij haar heup.

De vader en moeder van Meindert waren uit het Friese Surhuisterveen afgereisd naar mediastad Hilversum om daar het debuut van hun zoon bij De Slimste Mens te aanschouwen. Net voordat de opnamen begonnen ging het mis, zo schrijft Meindert in een bericht op Facebook. De twee werden naar de hoogste bank op de middentribune gestuurd toen het al donker in de studio was. De vader van Meindert zocht steun bij het gordijn achter de tribune omdat hij dacht dat daar een muur was. Maar die zat er niet. En dus viel vader zo'n twee meter naar beneden en nam hij moeder in zijn val mee.

Linkerheup aan gort

Het gevolg: Linkerheup van moeder aan gort, vele gekneusde ribben, hele pijnlijke onderrug. 'Ze is de volgende dag met de ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gereden. Een dag later werd ze daar geopereerd. Een volledige nieuwe heupprothese en een plaat met schroeven bij de heup. Na een week in Nij Smellinghe kon ze terecht in revalidatiecentrum Berchhiem te Burgum. Omdat ze de voet gisteren weer voor 50 procent kon gebruiken, is ze sinds gisteren, na 9 weken van huis geweest te zijn, eindelijk weer in Surhuisterveen.' Vader kwam ongedeerd uit de strijd. 

Kaarten en bloemen

De zanger is wel positief over de nazorg van medewerkers van De Slimste Mens en producent Sky High. 'Ze hebben vele kaarten en bloemen gestuurd.' Bovendien zit er nu een schutting achter de middentribune en blijven de lichten aan wanneer de bezoekers de tribunes op gaan.'

De show must go on

Meindert deed na het drama dapper genoeg nog wel gewoon mee aan de kennisquiz. Of hij ondanks de schrik zijn eerste aflevering van De Slimste Mens is doorgekomen, is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO Start. 

Meer over