Monique, Tatum en Xandra in Vier Handen op één Buik

12 december 2016 16:24 | informatief | Door Televizier

© BNN

Monique Smit, Tatum Dagelet en Xandra Brood schieten in een nieuw seizoen van Vier handen op één buik tienermoeders te hulp. En er zitten heftige gevallen bij deze keer.

En zij zijn niet de enigen. Ook Jelka van Houten, Patty Brard, Bettina Holwerda, Xandra Brood en Giovanca maken de wereld dit seizoen een stukje beter. En het is nodig, want er zijn behoorlijk wat vrouwen onder de 20 die een kind krijgen. 1574 stuks in 2015.

 Tatum en Esmiralda

De BN’er-moeders volgen zwangere tieners vóór, tijdens en na hun zwangerschap. En ze helpen hun leven zo goed mogelijk op de rails te zetten. De eerste aflevering van dit seizoen draait om de 20-jarige Esmiralda die zwanger is van een tweeling, van haar vriendje Rajend. Rajend is niet een hele grote catch. Hij is dakloos en heeft een wietverslaving. Zelf kampt Esmeralda met een angststoornis.

Iedereen heeft een psychische aandoening

En dan nog houdt de ellende niet op. Esmiralda woont bij haar moeder met haar vijf broertjes en zusjes die allemaal een psychische aandoening hebben. Nu Rajend er ook woont is het helemaal vol en druk. Met veel ruzie tot  gevolg. Je zou er moedeloos van worden, maar Tatum Dagelet gaat toch proberen orde in de chaos te brengen. Ze helpt het stel met de financiën en probeert samen met een verslavingscoach Rajend van zijn verslaving af te helpen.

Sofie

Voor het nieuwe seizoen van Vier handen op één buik gaan een paar BN'er moeders van vorige seizoenen terug naar hun tienermoeder in Vier Handen op één Buik: Hoe is het nu met…?  Zo gaat Sofie van den Enk terug naar Silvana. Zij en haar vriendje Wesley kregen vorig jaar baby Traylano, maar hadden het allesbehalve goed voor elkaar. Ze hadden geen werk, geen inkomen en geen huis. Inmiddels is Silvana zwanger van haar 2de kindje en de situatie lijkt identiek. 

Tooske

Tooske Ragas gaat terug naar Angela. Na een heftige jeugd besloot zij zich te bekeren tot de islam, maar in de maanden dat Tooske haar tijdens haar zwangerschap volgde leek ze steeds minder op het meisje van hun eerste ontmoeting. Tooske had hier grote zorgen over en is heel benieuwd of Angela inmiddels zichzelf weer kan zijn. En Tanja Jess gaat terug naar Lisanne, waar destijds grote zorgen over waren of zij niet te lui was om een kind op te voeden. De week erna keren Melisa Schaufeli, Renate Gerschtanowitz en Leontien van Moorsel terug naar hun tienermoeders.

In het verleden liep Vier handen op één buik nog wel eens uit de hand

Het nieuwe seizoen Vier handen op één buik is vanaf 3 januari elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Vier handen op één buik: Hoe is het nu met…? wordt uitgezonden op 20 en 27 december om 20.30 uur bij BNN op NPO 3.

Meer over