De geliefde vervanger van Jinek

Nadia Moussaid heeft nieuwe baan

8 Januari 2019 16:37 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Nadia Moussaid maakte grote indruk toen ze deze zomer Eva Jinek verving met de talkshow Laat op één. De presentatrice heeft nu een nieuwe baan.

Nadia Moussaid wordt vanaf dit voorjaar een van de presentatoren van het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland, met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Daarnaast gaat ze voor de VPRO journalistieke televisieprogramma’s maken.

Prikkelend

En zo te lezen is Nadia helemaal op haar plek bij haar nieuwe werkgever. „Als klein meisje was ik al geïntrigeerd door de programma’s van de VPRO, ze maakten me nieuwsgierig naar de wereld en waren enorm prikkelend. Ik krijg de ruimte om samen verdiepende journalistiek te bedrijven, grote thema’s te onderzoeken en de kijker ook echt perspectief te bieden door het vertellen van nieuwe verhalen. Het mag best schuren, dat past bij mij en ik verheug me erop dat met de VPRO te mogen gaan doen.” En wij verheugen ons op Nadia.

Bewonderaar

De brunette was dé verassing van het vorige tv-seizoen. Ze maakte zich tijdens het zwangerschapsverlof van Eva Jinek zo geliefd bij kijkers en gasten dat ze tijdens een uitzending van Live op één een boeket rozen van een bekende bewonderaar kreeg aangeboden.

Meer over