Veertiger gaat bij de politie

Nieuwe misdaadserie The Rookie: Wie is wie?

3 Augustus 2019 11:00 | informatief | Door Irma Tomas

Veertiger John Nolan gooit het roer om en meldt zich aan bij de politieacademie. Als ‘oud groentje’ krijgt hij daar echter geen warm onthaal. Wie is wie in de nieuwe misdaadserie The rookie?

John Nolan (Nathan Fillion)
Aannemer John Nolan, een gescheiden vader van een puberzoon, komt oog in oog met de dood te staan en besluit vervolgens dat hij politieagent wil worden. Als veertiger wordt hij de oudste ‘rookie’ – groentje dus – bij de politie in Los Angeles. Na zijn midlifecrisis denkt hij hier zijn nieuwe lotsbestemming gevonden te hebben. Hij wil alles op alles zetten om zijn tweede carrière te laten slagen. De vraag is of dat gaat lukken, want niet iedereen zit op zijn komst wachten.

Talia Bishop (Afton Williamson)
Bishop is Nolans praktijkbegeleider op de afdeling; ze werken samen als duo. In tegenstelling tot de andere rookies geeft ze hem meteen veel verantwoordelijkheid, wat in zijn geval goed uit lijkt te pakken. Talia is zeer ambitieus en wil graag hogerop komen bij de politie. Ze is ook erg gesloten en heeft feiten uit haar ongelukkige jeugd achtergehouden. Dat was misschien niet zo verstandig...

Lucy Chen (Melissa O’Neil)
De idealistische, empathische Lucy is erg ijverig, maar twijfelt vaak aan zichzelf. Ze is ook een rookie en blijkt John al te kennen. Sterker nog, er bloeit in het geniep iets moois tussen de twee. Dat wordt oppassen, want romances op de werkvloer zijn meestal geen goed idee.

Wade Grey (Richard T. Jones)
Sergeant Wade Grey is geen gemakkelijk type; voor niemand op de afdeling. Hij is veeleisend en erg direct en hij heeft het helemáál niet op Nolan. Hij beweert hem net zo lang te zullen lastigvallen, vernederen en opjagen tot Nolan ontslag neemt. Ondanks zijn harde voorkomen heeft Grey ook een andere kant: hij zit enorm onder de plak bij zijn vrouw.

The rookie | zaterdag | Net 5 | 20.30

 

Meer over